Tips til hvordan unngå inkasso

Det er relativt enkelt å bruke for mye penger når du har et eller flere kredittkort eller når du har tatt opp et forbrukslån. Har man plutselig tilgang til mere penger enn vanlig, så kan det fort skli ut og når regningen skal betales, så begynner problemene. Det kan bli vanskelig å betale hele kredittkort-regningen og du bestemmer deg derfor for kun å betale minimumsbeløpet. Da begynner rentene å løpe og med en rente på kanskje 25-30%, så går det fort med å øke gjelden. Har du en kredittramme på kr 60.000,- og har brukt kr 57.000,- av denne, da blir det en del renter og det går ikke lenge før kortet har blitt overtrukket. Det er her problemene begynner og truslene om inkasso kommer inn i bildet.

Hva kan jeg gjøre for å unngå dette?

Det beste tipset er også det enkleste. Betaler du dine regninger til tiden, så blir det aldri noe inkasso. Kjøper du varer på nettet, så betal for dem på forhånd. Da vet du at varene har blitt betalt og glemmer ikke å betale en faktura som følger med varene. Dette er en typisk grunn til at en glemmer å betale. Regningen fra esken blir lagt til side, den blir glemt og plutselig har den hatt forfall for lenge siden.

Låne penger for å betale en regning?

Det kan være en løsning å ta opp et mindre forbrukslån om du har en regning som må betales, men som du ikke har penger til å betale.  Vet du at du får mer penger de neste måneder, så er det en bedre ide å betale regningen med et forbrukslån, enn at den går til inkasso på grunn av mangel på penger.

Ikke vent på en purring

Ikke alle bedrifter sender ut purringer. Det er ikke lovpålagt å sende en purring og de kan derfor sende deg et inkassovarsel som første påminnelse. Da er det kun to uker til saken går til inkasso og en sak har blitt opprettet hos et inkassoselskap.

Snakk med inkassobyrået

Skulle det ha kommet så langt at du har fått et krav fra inkassoselskapet, så bør du gjøre noe ved det. Det hjelper ikke å vente. Ta kontakt med inkassoselskapet eller selskapet som har sendt regningen til inkasso. Sjekk om det er mulig å lage en nedbetalingsavtale eller om du kan utsette betalingen litt. Det verste som kan skje er at de sier nei, men i de fleste tilfeller vil de akseptere en løsning.

Les mer om inkasso:

https://www.finansportalen.no/andre-valg/artikler/verdt-a-vite-om-inkasso-og-betalingsanmerkninger/

https://www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/Drive/Regnskap-og-revisjon/Purring-og-inkasso/